Wat houdt communicatie precies in? Het in verbinding staan met mensen door boodschappen uit te wisselen waarbij altijd minimaal 2 mensen betrokken zijn. Een zender en een ontvanger. Bekijk meer varianten van het begrip communicatie hier. Bij een NLP training is dit een groot onderdeel van je complete opleiding. Wanneer je effectief kunt communiceren zul je merken dat je persoonlijke groei sterk verbetert in een relatief korte periode.

Communicatieve vaardigheden

Met behulp van een NLP training ga je je communicatieve vaardigheden naar een nieuw niveau tillen. Hierdoor zal je persoonlijke ontwikkeling een upgrade krijgen. Het op de juiste manier inzetten van communicatie is essentieel bij de NLP practitioner opleiding. Het juist overbrengen van een boodschap, effectief luisteren, samenvatten en reageren ga je o.a. leren bij deze opleiding. Bij een NLP master practitioner ga je hierop een stuk dieper in. Je gaat d.m.v. verschillende technieken in op de achterliggende gedachten en emoties die van de ontvanger. Tevens ga je luistertechnieken hanteren waardoor je kan inschatten hoe de gedachten van anderen kunt bepalen.

Effectief communiceren

Effectief communiceren is het open communiceren met anderen en elkaar daadwerkelijk begrijpen. Het zorgt ervoor dat je sneller bij de essentie van de boodschap komt en dat de samenwerking verbeterd. Het verbeterd niet alleen je samenwerking, maar ook je contact op privé en zakelijk niveau. Door middel van effectief communiceren gaat je persoonlijke ontwikkeling vooruit en zul je merken dat je sterker in je schoenen gaat staan. Het is dus ook goed voor je zelfvertrouwen!

Geweldloos communiceren is hier ook een onderdeel van. Geweldloos communiceren is ontwikkeld om conflicten op te lossen, verheldering van communicatie en het herstellen van relaties. Respectvol communiceren voor je eigen en andermans behoeften staat centraal. Hiervoor zul je effectief moeten kunnen luisteren naar de behoeften van anderen en hierop kunnen inspelen met je communicatie.

Communicatie